Blog

Puhelinmyynti on häirintää

On sunnuntaiaamu, kello vähän vaille yhdeksän, kun puhelin soi. En ehdi vastaaman sillä soitto on herättänyt minut, ja olen vielä unenpöpperössä. Puhelin soi myös niin vähän aikaa, että ei siihen juuri vastaamaan kerkiäisikään, vaikka olisi kuinka hereillä. Kun katson numeroa, se on minulle tuntematon. Vaikka tiedänkin jo mistä on kyse, soitan varmuuden vuoksi takaisin. Voihan se olla jotain tärkeääkin. En ylläty kun automaatti vastaa: ”Olemme tavoitelleet teitä lehtimyyntiasioissa…” jne. Puhelinmyyjähän siellä taas. Sunnuntaiaamuni on pilalla.

Älypuhelimien myötä on puhelinmyynnistä tullut riesa, josta ei pääse eroon. Joudun vastaanottamaan suoramyyntipuheluita käytännössä päivittäin, jopa monta kertaa päivässä. Onpa saman lehden myyjä soittanut jopa kolme kertaa saman päivän aikana. Muutaman tunnin välein. Myönnän että kolmannella kerralla en enää osannut olla kovin ystävällinen, vaikka siihen yleensä pyrinkin.

Karkeasti arvioituna häiriösoittoja tulee siis n. yhdestä kolmeen kertaan päivässä. Kun tämän jakaa koko vuodelle, ilmiö paljastaa mittasuhteensa. Kaikkein raivostuttavinta on, että numeroni on salainen ja minulla on suoramarkkinointikielto. Hyödyttömiä molemmat.

Miten selittyy että Suomessa, eli maassa jossa kaikki on äärimmilleen säänneltyä, kontrolloitua tai suoraan (ja useimmiten) kiellettyä, saa täysin vapaasti harjoittaa ammattia joka perustuu ihmisten tietoiseen ja jatkuvaan häiritsemiseen? Suoraan sanottuna: piinaamiseen? Kuten todettua, ei edes salainen numero tai suoramarkkinointikieltokaan auta. Asiaan täytyy siis puuttua päättäjätasolta. Heti.

Scroll to Top